Ontdek Antwerpen

Antwerpen heeft vele prachtige bezienswaardigheden. Wij hopen dat u genoeg tijd zal hebben om onze stad te verkennen. Verblijft u slechts een korte tijd in Antwerpen, dan zijn dit de dingen die absoluut een bezoekje waard zijn:

Rubenshuis

Wapper (1km / 10 minuten wandelen)

De voormalige woning en atelier van Peter Paul Rubens is nu een museum geworden waarin u alles ontdekt omtrent deze toonaangevende barokke kunstenaar van zijn tijd. Bezoek het prachtige Rubenshuis op de Wapper, de mooie tuinen, Ruben's werkatelier en de wonderbaarlijke collectie van zijn werken.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Groenplaats (1.7km / 18 minuten wandelen)

De 123m hoge torenspits van De Kathedraal overstijgt de Groenplaats. In de kathedraal ontdek je de sierlijke gotische architectuur en de gebrandschilderde ramen. Je vindt er ook een verbazingwekkende verzameling van belangrijke kunstwerken, waaronder een serie schilderijen van Rubens. 

MAS (Museum aan de Stroom)

Hanzestedenplaats (2.4km / 25 minuten wandelen)

Het MAS is een innovatief museum dat het verhaal van de mensen vertelt doorheen het verleden, het heden en de toekomst van de stad Antwerpen. Elke verdieping van deze indrukwekkende toren herbergt een andere collectie, van meesterwerken van de oude meesters tot symbolen van macht en prestige. Ervaar een ongeëvenaard uitzicht over de stad vanaf het panoramisch dak. Het MAS café Storm is 'the place to be' om even heerlijk te ontspannen. Of laat je culinair verrassen op de 9de verdieping in het Restaurant 't Zilte. Een verbluffend uitzicht over de stad krijg je er gratis bij. 

Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet

Vrijdagmarkt (1.8km / 20 minuten wandelen)

Het Museum Plantin-Moretus brengt de geschiedenis van één van de belangrijkste processen die ons denken hielpen vormen en de moderne wereld mogelijk maakten. De Franse drukker Christoffel Plantijn vestigde zijn drukkerij in Antwerpen in 1555. Zijn opvolgers, de familie Moretus, zetten zijn werk nog eens 300 jaar verder. Het museum bewaart vele belangrijke stukken vanaf de 15e tot 18e eeuw, waaronder 's werelds oudste drukpers. De kamers van het statige herenhuis zijn prachtig gerestaureerd en huizen ook vele prachtige kunstwerken.