Shoppen in Antwerpen


Antwerpen is de ideale locatie in België wanneer het op winkelen aankomt en wordt vaak aangeduid als de 'modestad' en de thuisbasis van een aantal bekende ontwerpers zoals Ann Demeulemeester en de overige Zes van Antwerpen. Op korte afstand van het Leopold Hotel Antwerp vindt u een overvloed aan shoppingmogelijkheden, gaande van lokale winkels tot keten- en klassewinkels. Vergeet bovendien de gezellige markten niet te bezoeken.

Als u iets wil, vindt u het gegarandeerd in Antwerpen. In deze prachtige stad vindt u een breed scala van antiekwinkels, boetieks, tweedehandswinkels, winkelcentra, warenhuizen, etnische specialiteiten, chocoladewinkels en markten.

De standaardopeningstijden van de meeste winkels is van 10u00 tot 18u00. Hou er wel rekening mee dat de meeste winkels op zondag gesloten zijn met uitzondering van de eerste zondag van de maand: dan zijn alle winkels open.

Winkelstraten

De Meir

De bekendste winkelstraat in Antwerpen is de Meir, gelegen op slechts enkele minuten van het Centraal Station en het Leopold Hotel. Ze staat bekend als de drukste winkelstraat van België. U vindt er een variëteit aan winkelketens en lokale boetiekjes.

Het Mode District

In dit district bevinden zich het Vlaamse Mode Instituut, het Mode Museum en de Mode Academie van Antwerpen. Het Mode District vormt de basis van waaruit Antwerpen tot bekende modestad is uitgegroeid. Hier vindt u de namen van grote ontwerpers en hun winkels terug, zoals enkele winkels van de Antwerpse Zes.

Oude Binnenstad

De oorspronkelijke modewijk in Antwerpen is in België al meer dan 300 jaar bekend. U ontdekt er vintage winkels, antiek en mooie authentieke drinkgelegenheden.

Markten

Exotische Markt

De exotische markt vindt wekelijks plaats. Hier vindt u zowel lokale als exotische producten uit Turkije, Marokko alsook Zuiderse specialiteiten.

Waar: Oudevaartplaats, Theaterplein en omgeving

Wanneer: Zaterdagen, van 08u00 tot 16u00.

Antiekmarkt

Tijdens elk weekend kan u diverse antiekmarkten terugvinden, verspreid over Antwerpen. Op deze markten vindt u oude meubels en kleine antiekwaren die voor veilingen worden klaargemaakt.

Vrijdag: Vrijdagmarkt, 09u00 tot 13u00

Zaterdag: Lijnwaadmarkt, 09u00 tot 17u00

Zondag: Sint-Jansvliet, 09u00 tot 17u00

Lambermontmartre

Lambermontmarte is een kunstmarkt in het zuiden van de binnenstad, op Het Zuid. Kunstenaars, zoals schilders, fotografen, beeldhouwers enzomeer, uit verschillende mediums, nemen deel aan deze markten. Naast deze tentoonstellingen treden hier ook vaak live bandjes op.

Waar: Lambermontplaats

Wanneer: Zondag, mei-september

Rubensmarkt

De Rubensmarkt vindt één keer per jaar plaats en brengt u terug naar de 17e eeuw, ten tijde van de beroemde schilder Rubens. Alle marktkramers lopen er gekleed in kleding van die tijd.

Waar: Grote Markt en omgeving

Wanneer: 15 augustus, van 08u00 tot 22u00

Diamantwijk

De Antwerpse Diamantwijk is ook bekend als het Diamantkwartier en ligt op 5 minuten wandelen van het Leopold Hotel. Dit is wereldwijd het grootste diamantcentrum waarin naar schatting meer dan 80% van de diamanten die er ter wereld bestaan passeren.

Als u op zoek bent naar een beetje sprankeling in uw leven, kom dan hier naartoe want de prijs voor diamanten ligt er beduidend lager dan in veel andere landen.